Siirry sisältöön

Ratsastuskoulu

Saaristotalli on lempeä ja hyväntuulinen ratsastuskoulu Paraisilla. Saaristotalli on paitsi iloinen yhteisö myös toteutunut lapsuuden haave. Pia Kulla oli jo monta vuotta haaveillut siitä, että hän jonain päivänä voisi perustaa oman ratsastuskoulun ja nimenomaan sellaisen ratsastuskoulun, joka tarjoaisi nykypäivän lapsille ja nuorille sitä, mitä hän itse sai kokea lapsena – sosiaalinen yhteisö, jossa jokainen teki työtä sen eteen, että tallin ponit voisivat mahdollisimman hyvin, ja jossa lapset aidosti sai oppia käsittelemään niitä turvallisessa ympäristössä. Näin hän selittää:

”Talli oli kuin toinen kotini. Muistan yhä kuinka minulla oli tapana istua heinäpaalilla hoitoponini Tufferin karsinan ulkopuolella lukemassa kokeisiin, kuinka tuo rakas poni aina jaksoi kuunnella kun kerroin sille elämäni ilo- ja suruaiheista, kuinka se joskus koetteli hermojani jääräpäisellä käyttäytymisellään ja kuinka istuimme kaikki tallitytöt ja -pojat yhdessä tallipihalla kesällä lauantaisin putsaamassa ja puhdistamassa hoitoponien varusteita.”

Vuonna 2018 Pia perusti avomiehensä Björn Holmbergin kanssa Saaristotallin, ja tällä hetkellä hän kouluttautuu hevosharrasteohjaajaksi. Björn ei ratsasta itse, mutta hän osallistuu hevosten hoitamiseen ja vastaa kiinteistön ylläpidosta. Hän toivoo, että tallista muodostuisi turvallinen sosiaalinen yhteisö tallitytöille ja -pojille – sellainen paikka, jossa nuoret voivat tehdä jotain järkevämpää kavereiden kanssa kuin vain hengailla kaupungilla.

Ratsastuskoulun kantavana ajatuksena on ollut tiiviin ja turvallisen harrastusyhteisön luominen. Hevosten ja ponien kanssa toimiminen on reipasta ja yhteisöllistä toimintaa, joka kannustaa nuoriakin hevosharrastajia vastuullisuuteen ja täsmällisyyteen. Hevosharrastus on kivaa ja palkitsevaa – tule sinäkin mukaan!

Eettisesti kestävä ratsastuskoulu

Saaristotalli satsaa eettisiin arvoihin

Opetuskielemme ovat ruotsi, suomi ja englanti.

Palveleva ratsastuskoulu

  • Ratsastustunnit
  • Ponikerho
  • Poniratsastus
  • Ratsastusleirit
  • Maastakäsittely