Siirry sisältöön

Ridskolan

Skärgårdsstallet är en ridskola i Pargas som erbjuder personlig betjäning i positiv anda. Förutom en glad gemenskap är Skärgårdsstallet också en dröm som gått i uppfyllelse. Pia Kulla hade i många år gått och drömt om att någon dag kunna bygga upp en ridskola som skulle erbjuda dagens barn och ungdomar det hon själv fick uppleva som barn; en social gemenskap där alla hjälptes åt för att se till att ponnyerna skulle må så bra som möjligt och där barnen verkligen kom i kontakt med djuren och fick lära sig att hantera dem under trygga förhållanden. Så här förklarar hon:

”Stallet var mitt andra hem. Jag minns fortfarande hur jag satt på en höbal utanför min skötponny Tuffers box och läste på prov, hur han snällt alltid orkade lyssna på alla hjärtesorger och glädjeämnen som jag delade med honom, hur han testade mina nerver ibland med sitt envisa beteende, och hur vi alla stallflickor och stallpojkar satt tillsammans ute på stallgården på somrarna och putsade skötponnyernas utrustning.”

År 2018 grundade hon med sin sambo Björn Holmberg Skärgårdsstallet, och för tillfället utbildar hon sig till hästhobbyhandledare. Björn rider inte själv men deltar i skötseln av hästarna och ansvarar dessutom för skötseln och underhållet av fastigheten. För honom känns det bra att få vara med om att bygga upp en trygg social gemenskap för stallflickorna och stallpojkarna. Han ser hellre att ungdomarna kommer till stallet och umgås med sina kompisar och gör något meningsfullt än att de bara hänger på stan på kvällarna.

Den bärande tanken bakom ridskolan har varit att skapa en tajt och trygg hobbygemenskap där barnen och ungdomarna lär sig att samarbeta, följa rutiner och ta ansvar. Hästar och ridning är en rolig och givande hobby – vi rekommenderar den varmt!

En etiskt hållbar ridskola

Skärgårdsstallet satsar på etiska värden

Vi kan erbjuda undervisning på svenska, finska och engelska.

Vi erbjuder

  • Ridlektioner
  • Ponnyklubbar
  • Ponnyridning
  • Ridläger
  • Markhanteringslektioner